Nouc.se – Din guide till lån

Nouc.se är en jämförelsesida för långivare som inte tar kreditupplysningar från Upplysningscentralen (UC). Vi är en oberoende vägledare för konsumenter och har inget samband med UC-varumärket.

Vi ger dig möjligheten att välja det lån som passar dig. Våra samarbetande långivare använder sig inte av UC utan av andra kreditupplysningsbolag.

Vårt mål

Vårt mål är att granska, bedöma och jämföra snabblån och andra typer av lån från långivare som inte använder UC för kreditupplysningar. Många söker efter “lån utan UC” för att undvika flera förfrågningar hos UC, som kan sänka deras kreditvärdighet och göra det svårare att exempelvis få bolån eller hyreskontrakt.

Våra verktyg

Med vårt enkla filtreringsverktyg fyller du i dina önskemål om lånebelopp och krav på långivaren. Du kan sortera långivarna efter bästa betyg eller lägsta ränta. Därefter presenteras långivare som matchar dina krav och du kan enkelt jämföra dem. Vår tjänst är helt gratis och vi får provision från långivare för att förmedla lån.

Vanliga frågor

 

Kan långivare påverka din bedömning av dem?

Nej, långivare kan inte påverka vår bedömning. Men de kan förbättra sin tjänst och produkt. Bättre produkt betyder bättre bedömning.

Vad ingår i bedömningen av långivare?

Vår bedömning av en långivare baseras på flera källor. Vi jämför med andra liknande lån. Exempelvis snabblån jämförs med andra snabblån och stora privatlån med andra privatlån. 

  • Lånekostnad: Kostnaden att låna från långivaren.
  • Beviljandegrad: Sannolikheten att få lånet beviljat.
  • Utbetalning: Hur snabbt och enkelt det är att få pengar på kontot.
  • Kundservice: Tillgängligheten av kundservice.
  • Säkerhet: Alla företag du hittar här på sidan har ett godkännande från Finansinspektionen

Hur väljer ni ut era topplistor?

Våra topplistor för varje låneform väljs av vår redaktion. De väljer lån som de anser passar bäst.

Om syftet med låneformen (som exempelvis snabblån) är att täcka oförutsedda utgifter rekommenderar vi lån med hög beviljandegrad och snabb utbetalning. Ränta och avgifter är i det här fallet sekundärt.

Om syftet med låneformen är låga lånekostnader rekommenderar vi långivare med hög sannolikhet att få låg ränta och avgift. Utbetalningstid och beviljandegrad är sekundärt.

Är det säkert att använda Nouc.se?

Ja, din säkerhet är viktigt för oss. Vi hanterar inte dina personuppgifter och all kommunikation är anonym.

Om oss

Vår erfarenhet av lån Vi som startade Nouc.se har många års erfarenhet av snabblån och blancolån. Vi såg ett behov på marknaden att skapa en jämförelsetjänst för lån som inte påverkar kreditvärdigheten negativt.

Kontakta oss Har du frågor om lån, villkor eller räntor, kontakta långivaren direkt. För feedback på vår webbsida, klagomål eller samarbeten, kan du kontakta oss här.

Teamet